Tammikuussa 2015 nimi Martin Ødegaard oli kaikkien huulilla. Vastikään 16 vuotta täyttänyt Strömsgodsetin juniorikoulusta tullut norjalainen sai kolmen ja puolen vuoden sopimuksen Real Madridiin, ja taivas oli auki. Sopimuksen kokonaisarvoksi arvioitiin 10,5 miljoonaa euroa.

Nyt Football Leaks -paljastusvyöry kertoo, että Real Madrid halusi sopia Ødegaardin ja tämän asioita hoitaneen isä Hans Erikin kanssa muustakin. Seura suositteli isä-Ødegaardille asianajaja Senn Ferreron palveluksia ja ehdotti tälle suotuisampia verotusjärjestelyjä. Konkreettisesti ehdotus käsitteli uuden yrityksen perustamista Ødegaardin kuvaoikeuksia varten.

Hans Erik Ødegaard kuitenkin kieltäytyi ehdotuksesta moraalisiin syihin vedoten.

– Martin ansaitsee joka tapauksessa paljon rahaa, joten kyseessä on myös moraalinen kysymys siitä, kuinka paljon maksaa vaivaa yrittää säästää rahaa veroissa. Monet muut ihmiset kamppailevat tosissaan maksaakseen omansa, Hans Erik Ødegaard kommentoi kieltäytymistään joulukuussa 2015 asiasta kirjoittaneen El Mundo -lehden mukaan.

Moraali ei ollut kuitenkaan ainoa Ødegaardin päätökseen vaikuttanut asia.

– Yrityksen perustaminen on riskialtista. Hänen täytyy ansaita paljon rahaa, että se kannattaa, sillä yrityksellä on kustannuksia ja velat täytyy maksaa. Toivomme, että hän ansaitsee paljon, mutta toisinkin voi käydä. Sitten hänellä olisi yritys, jolla on paljon velkaa. On parempi odottaa ja katsoa, mitä tapahtuu.

Asianajaja Senn Ferreron ehdotus oli perustaa kuvaoikeuksia hallinnoiva yritys Luxemburgiin, jossa tuloista olisi maksettu veroa noin 20 % vähemmän kuin Espanjassa. Espanjan yritysveroprosentti on 43,5 %.