Sporting Gijón hävisi eilen kotonaan Eibarille Copa del Reyn neljännen kierroksen ensimmäisessä osaottelussa lukemin 1-2. Varsin kuumatunteisena valmentajana tunnettu Abelardo oli odotetusti pahalla päällä ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa, koska jatkohaaveet Copassa kokivat pahan kolauksen.

Kotitappion ja Eibarin kahden vierasmaalin takia Sportingin pitäisi yltää aikamoiseen urotekoon kolmen viikon päästä Eibarissa, jotta jatkopaikka olisi realismia. Sen sisäisti myös Abelardo, joka haukkui Marcan toimittajan pystyyn.

Kyseinen toimittaja kysyi varovaisesti Abelardolta luotsin mielipidettä Sporting-kärki Burguin saamiin vihellyksiin, kun tämä tuli vaihtoon. Abelardon vastaus oli paljon puhuva, minkä ansiosta jatkoseuraamukset ovat todennäköisiä.

– Olet aina täällä, tunnemme sinut jo. Esität olevasi kannattajamme, mutta todellisuudessa olet vähemmän Sporting-henkinen, kuin monet täällä. Et ole todellakaan mikään Sporting-kannattaja ja nyt aiot varmasti uutisoida kommenttini lehdessäsi. Säälin sinua ja aiheutat minulle myötähäpeää ja kyllä, sanon sen suoraa sinulle kasvotusten.

– Olet aina niin v*tun negatiivinen juuri kuten edustamasi lehti. Etsitte aina kaikkea paskaa kaikesta ja näette ympärillänne ainoastaan paskaa. Olette hävyttömiä, koska luotte aina uutisia, jotka aiheuttavat meille harmia. Oikeastaan olette juuri kuten Louis van Gaal – aina negatiivisia.

Jos La Liga pitää linjastaan kiinni, Abelardoa odottaa usean ottelun toimitsijakielto.