Copa del Rey on siinä pisteessä, että pääsarjajoukkueet tulevat mukaan.

Seurajoukkueiden MM-turnaukseen osallistuva Real Madrid itse asiassa otti jo varaslähdön ja murskasi ensimmäisessä osaottelussa Cultural Leonesan maanrakoon lukemin 7-1.

Juuri tätä Copan neljäs kierros on. Mukana on vielä muutamia kolmannen (ja jopa neljännen) sarjaportaan joukkueita. Turnauksen erikoisuuksiin kuuluu se, että ne arvotaan europeleihin osallistuvia joukkueita (eli Espanjan parhaita joukkueita) vastaan. Valtavat tasoerot on siis taattu.

Mielenkiintoisia aspekteja on silti muutamia. Ensinnäkin, syntyykö tuhkimotarinoita? Turnausformaatti (arvontakorit ja kaksiosaiset ottelut) estää ne melko tehokkaasti, mutta aina välillä joku pieni yllättää ja kaataa selvästi suuremman.

Toinen seuraamisen arvoinen asia on se, miten isoimpien joukkueiden reservimiehet ja juniorit esiintyvät. Esimerkiksi Realin paidassa James Rodríguez pääsee todennäköisesti irti. Barcelonan pelaajista taas koirankopissa istunut Aleix Vidal saattaa saada vastuuta. Tai ehkä kentällä nähdään suuri lupaus Carles Aleñá.

Kolmas mielenkiintoinen asia on ne otteluparit, jotka lähtökohtaisesti ovat hyvin tasaisia. Voitto Copassa voi tuoda tarvittavan piristysruiskeen synkkään kauteen. Tällaisessa asemassa ovat esimerkiksi Osasuna ja Granada, jotka makaavat La Ligan viimeisillä sijoilla. Ne kohtaavat toisensa keskiviikkoiltana.

Tiistai
Leganés-Valencia klo 21 (Viaplay)
Alcorcón-Espanyol klo 22
Sporting Gijón-Eibar klo 22
Real Betis-Deportivo La Coruña klo 23 (Viaplay)

Keskiviikko
Formentera-Sevilla klo 20 (Viaplay)
Real Madrid-Cultural Leonesa klo 20 (Viasat Jalkapallo HD, Viaplay)
Toledo-Villarreal klo 20
Córdoba-Málaga klo 22
Granada-Osasuna klo 22
Guijuelo-Atlético Madrid klo 22 (Viaplay)
UCAM Murcia-Celta Vigo klo 22
Hércules-Barcelona klo 23 (Viaplay)

Torstai
Real Valladolid-Real Sociedad klo 21 (Viasat Jalkapallo HD, Viaplay)
Gimnàstic-Deportivo Alavés klo 22
Huesca-Las Palmas klo 22
Racing Santander-Athletic Bilbao klo 23 (Viasat Jalkapallo HD, Viaplay)