Ylihuomenna pelataan El Derbi madrileño, Madridin derby. Ennen viikonlopun kierrosta Real Madrid johtaa La Ligaa kahden pisteen erolla Barcelonaan ja viiden pisteen erolla Atléticoon. Kaikki on siis hyvin?

Näennäisesti kyllä. Kun raapaistaan vähän pintaa syvemmälle, Realin tilanne ei ole ihan niin hyvä.

Toni Kroos, Casemiro, Pepe, Casemiro ja Álvaro Morata ovat kaikki sairastuvalla. Kukaan ei osallistunut tämän päivän joukkueharjoituksiin, joten voitaneen sanoa, ettei nelikosta kukaan tee ihmeparantumista derbyyn.

Ihmeparantumisen koki sen sijaan kapteeni Sergio Ramos (lue lisää). Topparin piti alun perin olla vielä pari viikkoa sivussa, mutta hänet on saatu parsittua kasaan. Ramosin tapauksesta uutisoi AS, joka kertoi myös Mateo Kovacicin tilanteesta. Kovacic sai maaottelutauolla tällin nilkkaansa, eikä ole tällä viikolla pystynyt harjoittelemaan. Hän noussee suoraan avaukseen lauantaina.

Kaksi muutakin puolikuntoista

Pikku hiljaa ehkä ymmärrätte, mistä kiikastaa. Lisätään vielä kierroksia.

Kroosin ja Casemiron ollessa sivussa Luka Modricin taakka kasvaa entisestään. Reilu kuukausi sitten alaraajatutkija Mirja Marco kehotti vähentämään Modricin peliaikaa, ettei kroatialainen joutuisi jatkuvasti sairastuvalle jalkavammojen takia. 31-vuotias Modric palasi kymmenisen päivää sitten vahvuuteen polvivamman jäljiltä.

Karim Benzema puolestaan sai hetki sitten terveen paperit Realin lääkintäosastolta (lue lisää). Hän on ollut sivussa enemmän tai vähemmän kroonisen lonkkavamman vuoksi.

Otetaan lyhyt yhteenveto. Madridin derbystä ovat sivussa Pepe, Casemiro, Kroos ja Morata. Kaikki merkittävän roolin pelaajia. Lauantain pelissä puolestaan nähtäneen puolikuntoiset Ramos, Modric, Kovacic ja Benzema.

Katastrofi vaanii

Nyt jutun otsikkoon. Atléticosta on Diego Simeonen aikakaudella tullut niin vahva joukkue, että Realilla ei yksinkertaisesti ole varaa löysätä yhtään. Los Blancosin on pakko pelata ihan äärirajoilla. Zinédine Zidanen on peluutettava parhaita pelaajiaan, ja hänen on tavallaan pakko ottaa valtava riski puolikuntoisten pelaajiensa kanssa.

Yksi vaihtoehto toki olisi se, että Zidane jättäisi Ramosin, Modricin, Kovacicin ja Benzeman penkille ja peluuttaisi joitain reservimiehiä. Mutta mitä jos tulos olisi luokkaa 3-0 Atléticon hyväksi? Lehdistön ja kannattajien paine voisi kasvaa liian suureksi. Sitä ei ehkä ymmärrettäisi, että Zidane ajatteli joukkueen etua pidemmällä aikavälillä.

Siksi realistisempi vaihtoehto on se, että Zidane peluuttaa koko yllä mainittua nelikkoa – loukkaantumisen uhallakin.

Ongelma on se, että derby ei ole ainoa haaste. Seuraavan noin kuukauden aikana Real pelaa peräti yhdeksän ottelua. Rasitus kasvaa pakostakin kohtuuttomaksi tiettyjen pelaajien kohdalla. Mitä jos Atlético-ottelussa tai piakkoin sen jälkeen Ramos, Modric, Kovacic ja Benzema loukkaantuvat? Siinä kohtaa Realissa voidaan heittää haaveet kevään pokaaleista roskakoriin.