Athletic Bilbao on perustettu vuonna 1898. Puhutaan siis melko vanhasta seurasta.

Atlético Madrid on perustettu vuonna 1903. Ei ihan nuori seura siis sekään.

Kriittisiä olivat nuo viisi vuotta seurojen perustamisen välissä. Atléticon nimittäin perusti kolme baskiopiskelijaa, jotka asuivat Madridissa. Tiettävästi opiskelijat halusivat perustaa tietynlaisen junioriorganisaation Athletic Bilbaolle.

No, kuten tiedetään, Athletic ja Atlético kuuluvat tätä nykyä molemmat La Ligan vahvoihin seuroihin. Atlético on monen vuoden ajan ollut tuloksellisesti selvästi Athleticia parempi. Se ei näemmä ole kaikkien mieleen.

– Athletic on brändi. Nykyään olisi mahdotonta, että joku esimerkiksi kutsuisi tuotettaan Baskimaan Coca-Colaksi, Athleticin toimitusjohtaja Javier Aldazabal sanoi seuran vuosikokouksessa.

– Tai että joku veisi toisen nimen, kuten tapahtui 100 vuotta sitten. Tuolloin Atlético anasti värimme, nimemme ja logomme.

– Heidän logonsa vuonna 1910 oli sama kuin meidän logomme tuolloin. Se olisi nykyään mahdotonta, koska brändi on suojattu.

Nimet Athletic Bilbao ja Atlético Madrid ovat hyvin lähellä toisiaan. Molempien seurojen logot ovat lähes samanmuotoiset. Lisäksi molempien seurojen värimaailmaan kuuluvat punavalkoraidat, jotka näkyvät myös logoissa.