Kolme vuotta Athleticia valmentanut Ernesto Valverde sai eilisessä Genk-tappiossa kunnoitettavan rajapyykin täyteen. Baskivalmentaja nimittäin on nyt valmentanut 600 virallisessa jalkapallo-ottelussa.

52-vuotias entinen hyökkääjä on ollut jo pitkään Athleticin miehiä, koska Valverde edusti pelaajaurallaan Leijonia kuuden kauden ajan. Valverde on myös valmentanut aikaisemminkin Athleticia muutaman kauden ajan menneisyydessä, mutta etenkin tämänhetkinen stintti Bilbaossa on ollut menestyksekäs.

Espanjan miesten maajoukkueessa yhden ottelun pelannut Valverde on voittanut tasan puolet valmentamistaan otteluista, sillä voittosaldo on ehtinyt nousta komeaan lukemaan – 300:aan. Tappioita on kertynyt 179 kappaletta, kun taas tasapeleihin baski on tyytynyt 121 otteeseen.

La Ligassa Valverde on saanut vyölleen 308 ottelua. Hän on kaikkien aikojen listalla sijalla 31. Taakse jäivät juuri sellaiset nimet kuin Alfredo Di Stéfano ja Johan Cruijff. Mikäli Valverde ei saa potkuja kesken kauden, hän ohittaa kauden aikana vielä muun muassa Unai Emeryn sekä Manuel Pellegrinin ja nousee sijalle 26.

Athleticin alkukausi sarjassa on ollut potentiaalinen, sillä Baskimaan suurseura on sarjassa viides. Eurooppa-liigassa vire ei ole kuitenkaan ollut odotettu, sillä Valverden miehistö on alkulohkonsa viimeinen.