Sevillan legendaarinen urheilutoimenjohtaja Monchi oli seuransa haastateltavana eilen. Cádizissa syntynyt 48-vuotias Monchi kommentoi Sevillan kesää, onnistuneita ja epäonnistuneita siirtoja, sekä omaa rooliaan seurassa.

Kesän alussa seuran kannattajat menivät shokkiin, kun Monchi ilmoitti halustaan lähteä seurasta. 30 vuotta seuran listoilla pelaajana ja sittemmin urheilutoimenjohtajana viihtynyttä herrasmiestä ei kuitenkaan päästetty pois.

– Ajattelen vieläkin, että minun työlläni tulee olemaan myös päättymispäivä, joka on hetki hetkeltä lähempänä. Miksi? Näen ja olen nähnyt asioita, jotka saavat minut miettimään ja ajattelemaan. Sevilla ei hyväksynyt pyyntöäni, mutta se ei kuitenkaan aiheuttanut minulle aikoinaan huonoa päivää.

– Ajattelin päätöstäni pitkään ja huolellisesti, ennen kuin kerroin siitä seuralle. Olin varma, että se olisi paras ratkaisu minulle. Se oli yksi harvoista kerroista, kun olen miettinyt tulevaisuuttani ja rooliani Sevillassa. Ilon hetket eivät kestä minulla kauaa ja minulla oli toive, jonka Sevilla kuitenkin kielsi. Työskentelen silti ihan samalla intensiteetillä, kuin viime kaudellakin.

Sevilla oli läpi kesän yksi jalkapallomaailman aktiivisimmista joukkueista siirtoikkunan suhteen, kun yli puolet seuran pelaajistosta muuttui valmennusjohtoa myöten.

– Tulen tuntemaan ylpeyttä työstäni, kun lähden Sevillasta. En tule olemaan täällä koko elämääni, vaikka siltä on vaikuttanut. Saattaa olla, että ihmiset alkavat jo kyllästyä minuun. Sinä päivänä, kun ilmoitin päätöksestäni seuralle, neuvottelin Sofiane Feghoulin agenttien kanssa siirrosta meille, mutta pelaaja päätti valita West Hamin.

– Sunderlandin tarjous kapteenistamme Vicente Iborrasta oli todella rahakas, mutta muut pelaajamme onnistuivat saamaan Iborran jäämään puhumalla. En epäillyt hetkeäkään, että Vitolo lähtisi muualle, vaikka sai suuria tarjouksia.

– Hän halusi vain ja ainoastaan jäädä seuraan. Olimme lähellä saada Hatem Ben Arfan Sevillaan ja itse ehdin jo ajatella, että siirto olisi valmis. Keskustelut olivat todella pitkällä, mutta sitten kuvioihin ilmaantui PSG, joka käytännössä kaatoi mahdollisuutemme Ben Arfaan.