La Ligan seitsemäs kierros käynnistyy illalla tuttuun tapaan Real Betisin ottelulla, kun béticot vierailevat Real Sociedadin kotistadionilla Anoetalla. Luvassa on muutenkin mielenkiintoinen kierros, koska sarjataulukko alkaa jo muodostua pisteiden valossa.

Lauantaina valmentajansa Paco Jémezin erottanut Granada isännöi Leganésia pakkovoitto mielessään ja Espanyol on käytännössä samassa tilanteessa sunnuntaina, kun vastaan asettuu Villarreal.

Valencia – Atlético Madrid

Nukkuva jättiläinen kohtaa jättiläisen, joka on osoittanut jälleen venymiskykyä otteiden parannuttua viime aikoina. Valencian alkukausi on ollut jokaisella mittarilla pienoinen farssi, mutta kaksi viimeisintä ottelua on päättynyt voittoon Voro Gonzálezin alaisuudessa. Voro jatkaa penkin päässä vielä Atléticoa vastaan, mutta lepakot ovat lähellä italialaisvalmentaja Césare Prandellin sopimusta.

Atleti on itsestäänselvä suosikki, vaikka ottelu pelataan Mestallalla. Vierailijoilta puuttuvat todennäköisesti Diego Godín ja varmasti loppukaudeksi loukkaantunut Augusto Fernández. Jos Atleti tekee ensimmäisen maalin, niin peli on käytännössä ohi. Miten Valencia meinaa saada puolustuksensa siihen kuntoon, että Atlético ei pääse nopeilla vastahyökkäyksillä aiheuttamaan harmia rantakaupungin väestölle?

Lähteekö Voro viimeiseen otteluunsa seuran edustusjoukkueessa puolustavasti, jolloin Atlético pääsee ongelmiensa ääreen, eli pelaamaan pallollisesti alhaalla makaavaa puolustusta vastaan? Se on ihan mahdollinen skenaario, koska jokainen tietää Atléticon olevan silloin pois mukavuusalueeltaan. Valencia tarvitsee kipeästi ottelusta jonkinlaisen tuloksen, eikä tasapelikään olisi mikään maailmanloppu, mutta riittävätkö rahkeet? Tuskin.

Celta – Barcelona

Celta on aloittanut kautensa, kuten kerroimme kolmisen viikkoa sitten, lähtökohtiin nähden huonosti. Nyt kurssi on kääntymään päin, kun vigolaisryhmä ei ole hävinnyt kertaakaan viimeiseen viiteen otteluun. Kauden kaksi ensimmäistä voittoa on tullut Valencian tapaan kahdella viimeisimmällä kierroksella. Eilen kaatui vakuuttavasti Panathinaikos Eurooppa-liigassa luvuin 2-0.

Nyt vastustajaksi tulee vastaan kuitenkin sen tason joukkue, että peliesitykset saavat olla suorastaan päätä huimaavia, että katalaanit kaatuisivat tai tyytyisivät edes tasapeliin. Toisaalta Eduardo Berizzon miehistöllä on kokemusta Barcelonan kaatamisesta Balaídosilla. Melkein tasan vuosi sitten loistavasti kauden aloittanut Celta kaatoi Barcelonan kotonaan jopa 4-1. Tämän kauden perusteella asiat ovat päälaellaan.

Barcelona on odotettuun tapaan suursuosikki, mutta katalaanien peliesitykset ovat olleet usein pienoinen kysymysmerkki, kun Lionel Messi ei ole ollut kokoonpanossa mukana. Argentiinalainen on sunnuntainakin poissa, mutta kuinka valtavasti se vaikuttaa Barcelonan peliin tällä hetkellä? Tuskin mitenkään. Arda Turan on ollut purppuransinisten paidoissa viimein sellaisessa vireessä, jonka odotettiin jo tapahtuvan viime talvena. Ellei ihmeitä tapahdu, niin täysi pistepotti matkaa Barcelonaan.

Málaga – Athletic

Málagan alkukausi on ollut jokaisella tasonmittarilla surkea. Sarjataulukossa sija on karusti neljänneksi viimeinen viidellä pisteellä. Kuudesta ottelusta on tullut ainoastaan yksi voitto Eibaria vastaan, joka sekin tuli lopulta aikamoisen tuurin kautta. Seurapresidentti Abdullah Al-Thani on jo ehtinyt varmistamaan luottonsa seuraan palanneeseen Juande Ramosiin, mutta kuinka kauan kastilialainen saa aikaa, jos tulokset eivät muutu?

Athleticin koneisto lähti hieman yskien käyntiin, mutta baskit ovat sarjassa neljän ottelun voittoputkessa ja eilen Eurooppa-liigan lohkovaiheessa kaatui Rapid Wien. Sarjan alussa kaksi ottelua hävinnyt bilbaolaislauma on parantanut huomattavasti otteitaan ja saanut avainpelaajiaan potentiaalisempaan vireeseen jatkuvasti. Athletic on ennakkosuosikki, vaikka ottelu pelataan La Rosaledalla Málagassa.

Yllättäen jo viidenneksi sarjassa noussut Athletic on tasapisteissä Atléticon ja Villarrealin kanssa, joten Ernesto Valverde on saanut täysin käännettyä pelillisen ja tuloksellisen kurssin.

La Ligan seitsemännen kierroksen ottelut

Perjantai 30.09

21.45 Real Sociedad-Real Betis (Viaplay)

Lauantai 01.10

14.00 Granada-Leganés (Viasat Fotboll HD, Viaplay)
17.15 Sevilla-Alavés (Viasat Fotboll HD, Viaplay)
19.30 Osasuna-Las Palmas (Viaplay)
21.45 Deportivo-Sporting (Viaplay)

Sunnuntai 02.10

13.00 Valencia-Atlético Madrid (Viasat Fotboll HD, Viaplay)
17.00 Real Madrid-Eibar (Viaplay)
19.30 Espanyol-Villarreal (Viaplay)
19.30 Málaga-Athletic (Viaplay)
21.45 Celta-Barcelona (Viasat Fotboll HD, Viaplay)