Jalkapallo ei ole pelkkää juoksemista. Jos pelkillä niellyillä kilometreillä saavuttettaisiin menestystä, ei Real Madridia luettaisi Mestarien liigan suosikkien joukkoon. Valkopaidat ovat nimittäin juosseet ylivoimaisesti vähiten kaikista Mestarien liigan lohkovaiheen joukkueista.

Kahden ottelukierroksen jälkeen Real Madridin koko joukkueelle on tilastoitu liikettä yhteensä 176,141 kilometriä. Eroa toiseksi viimeisenä olevaan Borussia Dortmundiin on yli 6,5 kilometriä, sillä Dortmundin lukema on 182,718 kilometriä. Huomionarvoista on, että joukkueet pelasivat tiistaina vastakkain, joten mistään juoksukilpailusta ei selvästikään ollut Dortmundissa kyse.

Real Madridin ja Borussia Dortmundin paikka tilaston hännillä on hämmästyttävän selkeä, sillä näiden edeltä sijalta 30 löytyvällä Club Bruggella onkin jo n. 33,5 juostua kilometriä enemmän kuin Realilla. Mikään muu joukkue ei siis ole jäänyt alle 200 kilometrin. Tilaston kärkipaikkaa pitää Tottenham, joka on taivaltanut joukkueena jo 233,932 kilometriä. Muista espanjalaisista Atlético Madrid löytyy sijalta 4 (230,225 km), Sevilla sijalta 11 (218,950 km) ja Barcelona sijalta 18 (216,291 km).

Kenties vieläkin yllättävämpänä voidaan pitää sitä, että Real Madridin pallonhallintaprosentti kahden ottelun jälkeen on sille varsin vaatimaton 50. Sen tiistaisen vastustajan Borussia Dortmundin kahden ottelun yhteenlaskettu prosentti on nyt 62 ja Realin avausvastuksen Sporting Lissabonin prosentti 48. Eniten palloa kaikista joukkueista on pitänyt Bayern München (68%) ja vähiten Roman Eremenkon TsSKA Moskova (37%).

Lähde: Marca