Mestarien liigan lohkovaiheen toinen kierros on täällä. Useat mielenkiintoiset kamppailuvat kohdistuvat tänä iltana Saksaan, kun Dortmund isännöi Real Madridia Signal Iduna Parkin kuuluisan keltaisen seinän edessä. Samaan aikaan Jorge Sampaolin Sevilla yrittää ottaa ensimmäistä voittoaan, kun Lyon vierailee Andalusiassa.

Kivikova Dortmund suosikki?

Dortmund on pelannut suoraan sanoen huiman alkukauden, mutta vakuuttavimpana osana on ollut nimenomaan itse pelilliset esitykset. Saksalainen keltainen jalkapallojuhla on mennyt kaupungista toiseen, voitosta voittoon ja maalijuhlista maalijuhliin. Joukkue on kaikin tavoin mahtavassa vireessä ja se näkyy kentällä iloisena, aktiivisena ja itseluottavaisena jalkapallona.

Real Madrid on sen sijaan tuloksellisesti aloittanut kautensa myös varsin hyvin, vaikka viimeiset kaksi tasapeliä ovatkin heikentäneet tuloskuntoa. Pelillisesti Madrid on ollut suorastaan aikamoinen pettymys läpi kauden.

Kyllä, Real Sociedad- ja Osasuna-ottelut olivat sitä pirteämpää Madridia ehdottomasti, mutta kokonaisuudessa parantamisen varaa löytyy huimasti. Puolustuspelaaminen on ollut varjojen mailla jo pidempään ja kollektiivinen pelaaminen keskikentän kanssa on ollut sellaista, johon Zinédine Zidanekaan ei ole ollut tyytyväinen.

Real Madrid on voittanut tällä kaudella otteluita huonoilla peliesityksillä, mutta se on hyvän joukkueen merkki, kun pistetili kasvaa heikkojen esityksien johdolla. Nyt vastaan asettuu täysin päinvastaisessa vireessä oleva Dortmund, joka on monien mielestä ennakkosuosikki ihan ansaitusti illan kamppailuun.

Kertoimet (Mr Green) 2.54-3.75-2.75

Kaataako Sevilla Lyonin pallonhallintajalkapallolla?

Sevilla on tunnetusti äärimmäisen kova kotijoukkue. Sen ovat tälläkin kaudella saaneet todistaa useat joukkueet ja mitä todennäköisimmin myös Lyon. Sevilla lähtee Sampaolin sanoin otteluun aggressiivisella prässillä, mutta kuitenkin pelinrakenteluvaiheessa rauhallisesti ja kärsivällisesti.

Lyon on ollut vieraskentillä tällä kaudella tasoonsa nähden heikko, kun neljästä matkapelistä on tullut ainoastaan yksi voitto, tasapeli ja kaksi tappiota. Viimeisin häviö tuli viikonloppuna Lorientille vieraissa ja peliesitys oli todella aneeminen. Sevillakaan tosin ei vakuuttanut, koska otti takkiin Athleticilta luvuin 3-1 ja siinä ottelussa vieraskentällä pelannut Sevilla oli jatkuvasti hätää kärsimässä.

Kertoimet (Mr Green) 1.79-3.90-4.75

Mestarien liiga tiistaina

21.45 Dortmund-Real Madrid (Viasat Jalkapallo HD, Viaplay)
21.45 Sevilla-Lyon (Viaplay)
21.45 Sporting Lissabon-Legia Varsova (Viaplay)
21.45 Monaco-Bayer Leverkusen (Viaplay)
21.45 Leicester-Porto (Viaplay)
21.45 CSKA-Tottenham (Viasat Urheilu HD, Viaplay)
21.45 Dinamo Zagreb-Juventus (Viasat Hockey HD, Viaplay)
21.45 FC Kööpenhamina-Club Brügge (Viasat Sport HD, Viaplay)