Atlético Madrid ja Bayern iskevät yhteen Vicente Calderónin täpötäydessä jalkapallopyhätössä keskiviikkoiltana. Isännät kaatoivat Bayernin viime kauden Mestarien liigan välierissä ja ainakin saksalaisten päävalmentaja Carlo Ancelotti on odottanut uutta kohtaamista jo pitkään.

Useasti Calderónilla Real Madridin paidassa pelannut Bayernin Xabi Alonso avasi tulevaa ottelua Marcalle. 34-vuotias keskikenttäpelaaja kertoi esimerkiksi syyn siihen, että miksi Atlético eteni Bayernista Mestarien liigan finaaliin toukokuussa.

– Atlético näyttää samalta, kuin aina ja edessämme on todella vaikea ottelu. Tunnemme heidät erittäin hyvin ja he eivät ole muuttuneet joukkueena tai pelitavallisesti verrattaessa viime kauteen. Toisaalta tämä ottelu ei ole samanlainen, kuin ottelupari välierissä. Diego Simeone saa liitettyä uskonsa pelaajiinsa ja Atleti pelaa parhaiten suurissa otteluissa.

Entinen Espanjan maajoukkuepelaaja kiisti miettivänsä revanssia.

– Mielestäni kyseessä ei ole revanssi. Jalkapallossa joskus voitat ja joskus häviät. Toukokuussa emme onnistuneet ja Atleti pääsi finaaliin, kun me tyydyimme katsomaan sen kotonamme. On muutamia konkreettisia syitä sille, miksi emme päässeet finaaliin.

– Ensinnäkin emme onnistuneet tekemään ensimmäisessä osassa vierasmaalia – se näkyy aina toisessa osassa. Olen täysin varma siitä, että finaaliin pääseminen olisi vaatinut paremman tuloksen avausosasta. Kotiottelussamme pelasimme loistavan matsin, mutta epäonnistuimme pilkussa ja se oli ottelun käännekohta.

Alonso avasi keskiviikkoista ottelua pelillisesti.

– Meillä on selvä pelitavallinen idea siitä, miten lähdemme otteluun. Haluamme kontrolloida ottelua, koska se on meille kotoisin tapa pelata. Meidän pitää olla silti järkeviä, koska pitää tiedostaa Atléticon vahvuudet. He odottavat keskikentällä tai hieman alempana, haluavat ryöstää pallon ja iskeä vastaan. Se meidän pitää kontrolloida tarkasti, koska jos Atlético onnistuu siinä, niin he tekevät muutaman maalin verkkoomme.

Alonso kertoi ajatuksensa nykyisestä Atléticosta ja Simeonesta

– Tämän kauden Atlético on tosiaan todella samantapainen, kuin aiemminkin. Katsoin heidän Barcelona-ottelun ja näin siinä juuri sitä samanlaisuuttaan. He ovat äärimmäisen kilpailullisia, loistavasti organisoituja ja positiivisesti aggressiivisella mentaliteetilla pelaava joukkue.

– Atlético voittaa meidät varmasti, jos emme me pelaa sataprosenttisen täydellä latautumisella. Meidän pitää tiedostaa se, koska Atlético taistelee loppuun asti ja on todella kilpailullinen joukkue.

Bayerniin kaksi vuotta sitten siirtynyt kokenut pelaaja kommentoi Diego Simeonea ja argentiinalaisen aikakautta Atléticossa.

– On todella mahtavaa nähdä, mitä hän on saavuttanut Atletissa. Hän tuonut seuran Euroopan kirkkaimpaan kärkeen. Simeonella on karismaa johtaa punavalkolaumaa niin kentällä, kuin myös katsomossa. Simeonen pitää tuntea itsensä halutuksi projekteissaan. Näen hänet Interin tai Argentiinan valmentajana tulevaisuudessa.

– On hieman myöhäistä urallani ajatella vielä työskentelyä Simeonen kanssa. Arvostan ja kunnioitan häntä, sekä tykkään siitä, miten hän on luonut Atléticon uudelleen. Tykkäisin ja haluaisin tutustua Simeonen jalkapallofilosofiaan ja pelitapaan lähempää. Hänellä on omanlaisensa ajatus ymmärtää jalkapalloa, tykkäsit siitä tai et. Minulle hän on supervalmentaja.