Claudio Bravo siirtyy Barcelonasta Manchester Cityyn. Molemmat seurat vahvistivat tiedon verkkosivuillaan.

33-vuotiaan Bravon sopimus englantilaisseuran kanssa on nelivuotinen. Barca saa siirtokorvauksena 18 miljoonaa euroa. Summa voi nousta vielä kahdella miljoonalla, mikäli tietyt ehdot täyttyvät. Katalaaniseura nettoaa ihan mukavasti, sillä Bravo siirtyi kaksi vuotta sitten Barcelonaan 12 miljoonan euron kaupassa.

Bravo nousi välittömästi Barcassa tietynlaiseen ykkösvahdin asemaan. Hän pelasi käytännössä kaikki La Liga -ottelut, kun taas Marc-André ter Stegen kantoi torjuntavastuun Mestarien liigassa ja Copa del Reyssä. Kaiken kaikkiaan Bravo ehti edustaa Barcelonaa 75 ottelussa. Hän voitti seurassa kaksi kertaa La Ligan, kaksi kertaa Copa del Reyn ja kerran Mestarien liigan, Espanjan Supercupin, UEFA Super Cupin sekä seurajoukkueiden MM-turnauksen.

Toimittajan sana

Taloudellisesti siirto oli Barcelonalle erittäin kannattava. Pelillisesti tilanne on vähän niin ja näin. Nyt toki maalivahtien asema lienee selkeämpi; ter Stegen on ykkönen, ja Ajaxista hankittu Jasper Cillessen kakkonen. Kaksikon yhteenlaskettu laatu ei ole näillä näkymin ihan samaa tasoa, kuin mitä oli Bravon ja ter Stegenin aikana.