Atlético teki viime kaudella sille jotain täysin epätyypillistä. Se ei sulanut. Onko Atléticosta tulossa pelote superkaksikolle?

Viime kausi

Diego Simeone johdatti Atléticon viime kaudella sellaiseen liitoon, että heikompaa hirvittää. Joukkue kiusasi etenkin naapuriaan Real Madridia pitkään ja hartaasti. Lopulta Los Blancos oli parempi, mutta kolmas sija oli silti hyvä saavutus Atlétille.

Eurooppa-liigassa tuli ensimmäisellä pudotuspelikierroksella niukasti tukkaan Rubin Kazanilta, mutta kansallisessa Copa del Reyssä meni paremmin. Välierissä kaatui Sevilla ja finaalissa sensaatiomaisesti Real Madrid. Eikä unohdeta kauden alun Uefa Supercupia, jossa Atlético nöyryytti Chelseaa peräti 4-1.

Siirtoikkunapoimintoja

Falcao

Yllättävän kauan sitä riemua kestikin. Kolumbian lahja maailmalle, Radamel Falcao, pelasi Atlétissa kaksi kautta, tarkemmin ottaen 91 ottelua, ja lähti 70 maalia myöhemmin. Falcao oli Atléticon hyökkäyspelille kaikki kaikessa, mutta turha miehen lähtöä on jäädä suremaan. Maailman tehokkaimpiin hyökkääjiin kuuluva Falcao kasvoi yksinkertaisesti ulos Atléticosta. Sitä paitsi, reilu 60 miljoonaa euroa tuntuu taskussa mukavan lämpimältä.

David Villa

Falcaon paikkaajaksi hankittiin Barcelonassa itseluottamuksensa menettänyt Villa. 31-vuotias hyökkääjä maksoi pääkaupungin seuralle vain pari miljoonaa, joten kovin pahasti vihkoon hankinta ei voi mennä. Hyökkäyslinjan vasemmalla puolella tai keskellä operoiva Villa pystyy edelleen 15 maalin kauteen. Onko hänestä Falcaon korvaajaksi? Ei.

Thibaut Courtois

21-vuotias Chelsean maalivahti päätti jatkaa lainapestiään Atléticossa. Se oli kaikkien kannalta erinomainen ratkaisu. Petr Cech on yhä Chelseassa ykkönen, Courtois oli puolestaan viime kaudella Atléticossa herra ja hidalgo tolppien välissä. Joukkue päästi sarjassa ylivoimaisesti vähiten maaleja (31, Real Madridilla 40), mistä suurimman yksittäisen kiitoksen ansaitsee Courtois. Chelsean tulevaisuus maalivahtiosastolla on turvattu, mutta sitä ennen Courtois’n otteista saadaan nauttia Espanjassa.

Joukkueen vahvuus

Pakko jatkaa puolustuspelistä. 31 päästettyä on suorastaan ällistyttävä tilasto. Jos joku muu kuin Iker Casillas tai Victor Valdés voittaa kauden päätteeksi vähiten maaleja päästäneen Zamora-palkinnon, voidaan puhua sensaatiosta. Simeone on tehnyt valmentajana erinomaista työtä puolustuspelin tilkitsemisessä. Seuraavaksi on hyökkäyspelin vuoro.

Joukkueen heikkous

Ja se hyökkäyspelaamisen parantaminen ei ainakaan helpotu Falcaon lähdön myötä. Tilalle hankittiin Villa ja Léo Baptistão, mutta riittääkö se? 28 liigamaalia on kuitenkin 28 liigamaalia.

Seuraa häntä

Leo Baptistão

Nuori Léo Baptistão on mielenkiintoinen kasvo. Arviolta seitsemällä miljoonalla eurolla Rayo Vallecanosta hankittu 20-vuotias brassi pelasi viime kaudella 27 liigaottelussa. Tehoja syntyi mukavat 7+7. Kun vielä muistetaan, että Baptistão pelasi vain noin puolet otteluista alusta loppuun, voi hänestä hyvinkin kuoriutua Simeonen opissa tekijämies. Nuorukainen pelaa yleensä keskushyökkääjän alla kymppipaikalla.

Arvio

Atlético Madridin viime kausi oli erinomainen. Kakkospaikka vaihtui lopulta kolmossijaan, mutta se on pitkällä aikavälillä toissijaista. Tärkeämpää on, että Atlétin peli pysyi pitkästä aikaa kasassa suurin piirtein koko kauden ajan. Barcelona ja Real Madrid ovat omaa luokkaansa, mutta kolmossija on jälleen Atlétin haarukassa.

Kokoonpano

Maalivahdit

13 Thibaut Courtois (lainalla Chelseasta)
Bono
Daniel Aranzubia

Puolustajat

2 Diego Godín
3 Filipe
17 Javier Manquillo
18 José Giménez
20 Juanfran
22 Emiliano Insúa
23 Miranda
24 Martín Demichelis
Leandro Cabrera

Keskikenttä

4 Mario Suárez
5 Tiago
6 Koke
8 Raúl García
10 Arda Turan
11 Cristian Rodríguez
14 Gabi
16 Óliver Torres

Hyökkääjät

7 Adrián
9 David Villa
19 Diego Costa
21 Léo Baptistão
Borja González